În perioada 16-18 mai 2019, Asociația Obștească "Pro-Business Nord" a organizat și desfășurat o serie de activități în cadrul Proiectului "Rețeaua antreprenorială feminine - un potențial excelent pentru consolidarea drepturilor și oportunităților economice ale femeilor din Moldova prin instruire, informare și interacțiune".

Proiectul este finanțat de Programul pentru Dezvoltarea Cooperării și Promovarea Democrației al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania cu sprijinul financiar al Fondulului Mondial al Evreilor (WJR - World Jewish Relief). Partenerul  Asociației Obștești "Pro-Business Nord" în implementarea proiectului este Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord.

Proiectul-pilot implementat de „Pro-Business Nord” are ca scop instruirea a  mai mult de 200 de femei din Moldova, care doresc să inițieze și să extindă propria afacerea, să creeze oportunități pentru consolidarea potențialului socio-economic și dezvoltarea comunităților locale.

Principalele obiective ale proiectului:

  1. Instruirea și consultarea participanților proiectului cu scopul introducerii practicilor moderne de gestiune a afacerii.
  2. Îmbunătățirea abilităților profesionale ale femeilor pentru dezvoltarea cu succes a afacerii.
  3. Consolidarea capacităților tehnice ale femeilor antreprenoare prin, oferirea sprijinului financiar.
  4. Crearea și extinderea unei rețele informale a participanților, pentru interacțiune și cooperare pe termen lung.