“Succesul înseamnă a continua când ceilalţi renunţă.“
                                                                   Alvin Sprecht

Proiectul “Liderism Economic al Antreprenorilor în Dezvoltarea Eficientă a Responsabilității Sociale” (LEADER)

Proiectul “Liderism Economic al Antreprenorilor în Dezvoltarea Eficientă a Responsabilității Sociale” (LEADER) implementat în partea de nord a Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Fondului Mondial al Sprijinului Evreiesc...

Şcoala de Învăţămînt la Distanţă

Şcoala de Învăţămînt la Distanţă a fost creată de AO „Pro-Business Nord” în cadrul proiectului „Programul de Dezvoltare a Carierei pentru Femei” (Women’s Career Development Program) cu sprijinul financiar al Agenţiei Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională – USAID...

 

 

Inițiativa PBN pentru dezvoltarea rețelei antreprenoriale feminine a fost susținută de încă treizeci și cinci de femei cu inițiativa din raioanele Glodeni, Edineț din  satele FunduriiVechi, Petrunea, Viiișoara, Brînzeni și Corpaci.

În perioada 6 - 13 iunie anul curent, două grupe noi au început să studieze bazele antreprenorialului și planificarea afacerilor în cadrul proiectului de dezvoltare a rețelei antreprenoriale feminine. Instruirea a fost organizată cu sprijinului angajaților Departamentului Economie al Consiliului Raional Glodeni și a conducerii Consiliului Raional Edineț.

La finalizarea instruirii, femeile vor putea elabora planuri de afaceri și vor avea posibilitatea să participe la concursul de granturi pentru implementarea ideilor sale de afaceri.

La 8 iunie anul curent, în cadrul proiectului de dezvoltare a rețelei antreprenoriale feminine, un grup de participante, alcătuit din 18 femei din satele Berlinț, Caracușenii Noi, Drepcauți, Grimancauți din raionul Briceni, au vizitat în orașul Bălți brutăria doamnei Violeta Musteața. Ele au făcut cunoștință cu produsele și procesul de producție, au comunicat activ cu proprietara afacerii, punându-i întrebări privind rețetele, procesul tehnologic și întrebări generale despre organizarea acestui tip de afacere.

La 12 iunie, a fost organizată o excursie pe malul stâng al râului Nistru, în orașele Dubăsari și Râbnița, pentru un grup de femei din raioanele Briceni, Glodeni și orașul Bălți, participante la proiectul de dezvoltare a rețelei antreprenoriale feminine pentru schimb de experiență și pentru vizitarea întreprinderilor mici de succes ce practică antreprenoriat social.

În orașul Dubăsari, unul dintre evenimente a avut loc în aer liber, în curtea unor fermieri care au dorit să-și împărtășească experiența. în cadrul seminarului au fost discutate următoarele subiecte: cultivarea fructelor și legumelor (inclusiv a celor exotice) în sere și în sol deschis, colectarea, depozitarea și vânzarea acestora. Gazda, Zinaida Zamoyskaya, și-a arătat ospitalitatea și a oferit grațios tuturor participanților interesați semințe și material săditor de căpșuni și tufișuri de diferite plante. La rândul său, oaspeții seminarului au donat gazdei semințe și material săditor de flori.

Al doilea eveniment din orașul Dubăsari a permis participanților să se familiarizeze cu exemplul unei alte afaceri de succes. Ei au vizitat producătorul de înghețată moale, unde s-au familiarizat cu procesul tehnologic de producție, au comunicat activ cu proprietarul și i-au pus întrebări cu privire la organizarea acestui tip de afacere. La sfârșitul vizitei, toată lumea, cu plăcere, a gustat diferite tipuri de înghețată.

După, toți participanții la proiect au vizitat orașul Râbnița pentru a participa la activitățile planificate. În cafeneaua BlinOK, din cadrul organizației de caritate HesedRachel, a fost organizată o masă rotundă pe tema dezvoltării antreprenoriatului social, moderată de Zinaida Sergheva, conducătorul organizației și directorul cafenelei. Participanții au discutat activ și toată lumea a apreciat experiența și realizările în dezvoltarea afaceri ce face posibilă obținerea venitului stabil și rezolvarea problemelor de organizare a timpului liber și de alimentație a persoanele în vârstnice.

După degustarea alimentelor preparate în cafenea, un alt eveniment organizat în aceiași cafenea a fost un master-class de producere și decorare a produselor din aluat și a turtelor dulci. Activitatea a fost organizată și condusă de proprietarul afacerii, Grischuk Alla. Evenimentul s-a dovedit a fi foarte spectaculos, informativ și distractiv, unde femeile, pe lângă dezvoltarea abilităților sale practice de creare și decorare a turtelor dulci s-au mai familiarizat și cu istoria acestui tip de afacere, cu sortimentul său bogat și colorat. Prezentarea s-a focusat pe aspecte de promovare a produselor și ambalării acestora. De asemenea, proprietara afacerii și-a împărtășit planurile pentru viitor.

Această zi a fost pentru participanții la proiect intensă și de lungă durată. Noi informații, noi tipuri de afaceri, contacte noi și idei noi...

Noutăți

Parteneri